Test av Härkila Miekak ryggsekk

Test av Härkila Miekak ryggsekk.

Härkila Miekak ryggsekk kom meget godt ut av testen i bladet Jakt nr.9 - 2010.

Her kan du lese testen:

 

Härkila Miekak ryggsekk Jakt nr. 9 - 2010

Denne sekken skal, ifølge produsenten, være den komplette jaktsekken for de fleste typer jakt. Det måtte vi naturligvis teste.

Sekk med viltnett veier ca 1.6 kilo

Miekak er en dagstursekk med et hovedrom på ca. 30 liter. Det som skiller den fra de aller fleste andre friluftssekker i denne størrelsen, er de mange jakttilpassede spesialløsningene.
Den mest iøynefallende er en utfellbar våpenlomme. Denne er 22 cm dyp, 22 cm bred og ligger gjemt bak en glidelås rett over bunnstykket. Skal du ha med våpen bak på sekken, settes kolben ned i lomma og de
to strammereimene på lokket og øverst på sekken klipses på plass rundt forskjeftet.
En annen meget praktisk detalj er det store viltnettet. Dette festes bakpå sekken med to kroker og to borrelåser. Både kroker og borrelåser er utformet slik at de sitter selv om det blir litt vekt i viltposen, og den rommer 8–10 ryper eller duer. 
Skulderreimene er formsydde i gummiert nett med cordurakanter. Disse sitter godt på yttertøyet uten å gli, og de er så tynne at de knapt merkes når du skyter. De er overraskende behagelige å gå med selv om de mangler polstring.
Miekak_2
 
 De to strammereimene holder
 våpenet godt sikret når det står i 
 den utfellbare våpenlomma.


I ryggen er det lagt inn ei plastplate og en aluminiumsspile for å stive opp sekken, og unngå at det som er i hovedrommet stikker en i ryggen.
Det er i tillegg polstrede puter med luftekanaler slik at bærekomforten oppleves som meget god, selv med mye utstyr i hovedrommet.
Et bredt og godt polstret hoftebelte sammen med elastisk bryststrammer bidrar også til at sekken sitter godt på ryggen. 
Sekkebunnen og 10 cm opp på sidene er i solid gummistoff. Du kan derfor sette fra deg sekken i bløtt terreng uten at den suger til seg altfor mye fuktighet.
På toppen av hovedrommet er det en 20 cm høy snølås. Det er stramming med snorlås både på hovedrom og på snølås.
I hovedrommet er det øverst en liten lomme med glidelås.
Perfekt for jaktkort og lommebok. 
Under den er det en stor stikklomme som for eksempel kart og andre store papirer går nedi.
Utvendig er det to lommer med glidelås på hver side av sekken. Disse har sydde poser som stikker inn i hovedrommet.
Under disse er det stikklommer i netting med elastisk stramming
øverst. Det er påsydde reimer med festemuligheter under sekken, nede på fronten og på lokket. 
Etter en rekke jaktturer med sekken har det ikke dukket opp nevneverdige svakheter. Den er behagelig å gå med, og den er fleksibel.
Den er kort og godt det nærmeste vi har kommet den perfekte jaktsekken. De to strammereimene holder våpenet godt sikret når det står i den utfellbare våpenlomma. Etter en god del jaktturer har vi kommet frem til at dette er temmelig nært den perfekte jaktsekken.

Miekak_3

Miekak_4